Biznis

Od maja stalna zračna linija Mostar – Zagreb

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg učestvovao je, u okviru sajamskih aktivnosti na međunarodnom sajmu turizma ”ITB Berlin 2023”, na sastanku sa generalnim direktorom Croatia Airlinesa Jasminom Bajićem, njegovim saradnicima i predstavnicima Grada Mostara.

Tema je bila uspostavljanja redovne zračne linije između Zagreba i Mostara. Croatia Airlines iskazala je nedvojbenu želju podržati rad Aerodroma Mostar, a na sastanku je najavljeno uspostavljanje stalne zračne veze dva grada već od maja ove godine.

PROČITAJTE I:   Kinezi zainteresovani za nove projekte u Bosni i Hercegovini

– Sastanak je održan na sajamskom štandu Turističkoga klastera Hercegovina, a u više sam navrata naglasio kako je jedan od strateških ciljeva cijele Hercegovine, tako i Vlade HNK i Grada Mostara, da naš aerodrom profunkcioniše i počne djelovati u kapacitetu kojim raspolaže – rekao je Herceg.

Međutim, za to je potrebna uključenost svih nivoa vlasti, ne samo gradskog i kantonalnog.

– Govorili smo i o objektivnim problemima koje je, uvjereni smo, moguće otkloniti, uz punu posvećenost svih nivoa vlasti, rukovodstva i zaposlenika Aerodroma Mostar. Konkretno, vezano za ove razgovore, u planu je uvođenje tri sedmične linije u oba smjera, o čemu će više pojedinosti, u prvom redu između Croatia Airlinesa i Grada Mostara, biti dogovoreno u nadolazećih par mjeseci, prije potpisivanja konačnog dokumenta – rekao je premijer Herceg.

PROČITAJTE I:   Velike promjene od ponoći na aerodromima u Hrvatskoj

Izvor: www.biznisinfo.ba

Zadnje objavljeno