BiH

Od utorka u BiH preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama

Nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu. Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama.

Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do kraja ove radne sedmice.

PROČITAJTE I:   Kolaps privrede: Sindikat Željeznica FBiH najavljuje štrajk

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naručito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3 do 3 celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 6 celzijusa. Najviše dnevne temperature između 2 i 8 celzijusa, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U periodu od 5. do 12. decembra prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja. Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama.

PROČITAJTE I:   Prihod mobilnih operatora u 2021. 523.6 miliona KM, broj fiksnih linija u padu

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4 i 10 u Bosni do 13 stepeni celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9 i 14 u Bosni do 16 stepeni u Hercegovini, navodi se u saopćenju FHMZ BiH.

Zadnje objavljeno