BiH

Održana konferencija „Razvoj lokalnih zajednica – postpandemijska budućnost“

U Sarajevu je jučer, dana 27.12.2021. godine uspješno održana konferencija pod nazivom „Razvoj lokalnih zajednica – postpandemijska budućnost“, u organizaciji Udruženja „Majka Zemlja“.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica, domaćih institucija i nevladinih organizacija, koji su kroz panel diskusije razmijenili znanja, iskustva i strategije usmjerene na razvoj lokalnih zajednica u postpandemijskom periodu, s posebnim fokusom na digitalnu transformaciju i nove perspektive koje otvaraju zelene, cirkularne ekonomije.

PROČITAJTE I:   Općina Kakanj: Poziv građanima za veliku ekološku akciju “Grablje, vreće i rukavice i svi u proljetne radne akcije”

Jedan od najvažnijih zaključaka konferencije jeste da svaka kriza predstavlja šansu za razvoj novih tehnologija i sistema rada, iz kojih, uz kvalitetno, hrabro i vizionarsko liderstvo, društvo može uživati benefite na dugoročne staze. Također, kako je istaknutno, diversifikacija predstavlja jedno od ključnih rješenja kada su u pitanju dalja strateška djelovanja i razvoj lokalnih zajednica, jer ulaganje u različite industrijske djelatnosti pospješuje balansiranje kako u kriznim situacijama ni jedna zajednica ne bi pretrpjela velike gubitke, kao što je to slučaj kod onih koje zavise od užeg kruga djelatnosti.”

Zadnje objavljeno