Zanimljivosti

Otkriven izgled električnog SUV-a koji ima mogućnost zamjene baterija (VIDEO)

Kineski proizvođač električnih automobila započinje s radom u Europi, a Norveška će poslužiti kao ispitni balon za daljnje širenje. Nio kreće u osvajanje europskog kontinenta iz Norveške. Izbor je mudar, jer je prihvatanje elektromobilnosti u skandinavskoj zemlji visoko, a to, također, znači da se kineski start-up mora natjecati s konkurentima poput Tesle i VW-a.

Dakle, napad kineskog proizvođača na norveško tržište bit će uvod u veliku bitku za Europu. U jesen će Nio predstaviti ES8. Europska varijansta SUV-a imat će bateriju od 100 kWh s dometom od oko 500 kilometara (prema ciklusu WLTP), šest ili sedam sjedala, prtljažnik u koji stane maksimalno 1.861 litara i mogućnost vuče tereta prikolice od 1.500 kilograma.

PROČITAJTE I:   Voda je najzdravije piće i veoma je važna za život

Infrastruktura za punjenje jedan je od presudnih faktora za uspjeh proizvođača električnih automobila. Zato Nio sarađuje s Plugsurfom, koji jamči više od 20.000 punionica u cijeloj Europi. Usto, Kinezi će implementirati i stanice za zamjenu baterija, koje su odavno poznate u Kini, te bi njih četiri trebale biti aktivne na području Osla do kraja 2021. godine.

PROČITAJTE I:   Prodaja automobila u EU porasla u februaru

Tags

Zadnje objavljeno