Svijet

Paviljon Bosne i Hercegovine u Dubaiju posjetilo više od 110.000 osoba

Paviljon Bosne i Hercegovine na svjetskoj izloži Expo u Dubaiju, od otvaranja sredinom decembra pa do danas, posjetilo je više od 110.000 osoba, koje su se na ovaj način upoznale sa ljepotama, znamenitostima i privrednim potencijalima naše zemlje.

Samo u toku februara posjetilo ga je više od 43.000 osoba, odnosno u prosjeku 1.566 osoba dnevno.

Na našem paviljonu predstavljeni su svi naši spektakularni krajolici i prirodne ljepote, jedinstvene rukotvorine i originalni predmeti iz Zemaljskog muzeja BiH.

Također, paviljon služi i kao poslovni centar u kojem se predstavljaju brojne bosanskohercegovačke kompanije iz različitih grana privrede, a koji u Dubai dolaze s ciljem da što bolje predstave svoju industriju, da uspostave kontakte i eventualno započnu poslovnu saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Do sada se na Expou predstavilo 56 privrednih subjekata iz cijele Bosne i Hercegovine, a do kraja izložbe planirano je da svoje potencijale predstavi ukupno njih 78. Također, priliku za predstavljanje imaju i turističke zajednice, kao i studentski projekti.

Privrednici iz BiH su jedinstveni u stavu da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje najveća vrijednost pružene prilike da sudjeluju na Expo 2020.

Tags