Showbiz

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma održana Svečana ceremonija dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma održana Svečana ceremonija dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije- Na Svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv koji je u toku obraćanja objavljen na sljedećem linku https://www.bhtelecom.ba/drustvena-odgovornost/2021/08/otvoren-javni-poziv-bh-contentlab/. Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BHContentLab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.

„Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona“, izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:

  • Najbolja dramska serija – TV serija PORODICA
  • Najbolja komedija – TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE
  • Najbolji kreator serije – BOJAN VULETIĆ (PORODICA)
  • Najbolji glumac u TV seriji – BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)
  • Najbolja glumica u TV seriji – JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)
  • Zvijezda u usponu – IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)

Moje Sarajevo. Moja priča.

Zadnje objavljeno