BiH

Podrška završetku izgradnje modernog srednjoškolskog centra u Travniku

Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak i Elvedin Mušanović u sklopu radno-parlamentarnih aktivnosti posjetili su sjedište Srednjobosanskog kantona (SBK) u Travniku, saopćeno je u petak iz Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Tokom susreta sa premijerom SBK-a Tahirom Lendom i predsjedavajućim Skupštine SBK-a Josipom Kvasinom razgovarali su o privredi, turizmu, pravednijoj raspodjeli javnih prihoda, izgradnji brze ceste Lašva-Nević Polje i drugim temama od značaja za ovaj dio naše zemlje. U svrhu podrške završetku izgradnje savremene i funkcionalne zgrade Mješovite srednje škole MSŠ “Travnik” upriličena je i posjeta jednoj od najvećih srednjoškolskih ustanova u BiH, koja već godinama radi u iznajmljenim prostorijama.

PROČITAJTE I:   Slučaj "Respiratori" - Završeno suđenje, izricanje presude 5. aprila

Ovom sastanku prisustvovali su predsjednik Školskog odbora MSŠ “Travnik” Midhet Sarajčić i direktor škole Adnan Grabus. Delegati u Domu naroda PFBiH Jasmin Duvnjak i Elvedin Mušanović obećali su dodatni angažman na realizaciji, već ranije obećane, podrške Federacije BiH u iznosu od pet miliona KM kroz direktnu budžetsku stavku u Budžetu FBiH za 2022.godinu. Ovaj iznos, zajedno sa sredstvima osiguranim rebalansom budžeta SBK za 2021. godinu, konačno bi omogućio završetak izgradnje i opremanje nove moderne zgrade MSŠ “Travnik” do iduće školske godine.

PROČITAJTE I:   Sarajevski sajam knjiga i učila 2023. godine stiže u grad!

Nakon radnih posjeta sjedištima institucija Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Srednjobosanskog kantona u Travniku, naredne sedmice predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Parlamentu FBiH posjetit će institucije Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu i Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, stoji u saopćenju.

Zadnje objavljeno