BiH

Poljska softverska firma traži partnera za saradnju u okviru ugovora o outsourcingu

Radi se o firmi koja nudi softver temeljen na bazi podataka te kreira WordPress i web aplikacije.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA objavila je interesantan poziv za sve kompanije iz oblasti informacione tehnologije. Naime, jedna poljska firma traži poslovne partnere.

Radi se o firmi koja nudi softver temeljen na bazi podataka te kreira WordPress i web aplikacije.

“Saradnja će biti temeljena na ugovoru o outsourcingu ili podugovaranju”, kazali su iz SERDE.

PROČITAJTE I:   Petra Đak iz Novog Travnika, Marija Anđelić iz Rame i Nađa Blitović iz Maglaja prošle u finale – Žepče Portal

Glavna tehnologija koju firma koristi je PHP/WordPress i JavaScript (Node. js, Angular).

“Firma uglavnom posluje sa međunarodnim klijentima i partnerima diljem svijeta pretvarajući njihove kreativne ideje u web-bazirane i mobilne aplikacije pružajući usluge razvoja softvera u skladu s evropskim standardima kvalitete”, pojasnili su.

Naša zemlja ima dosta mogućnosti kada je u pitanju outsourcing kojem se sve više mladih u našoj zemlji okreće. On im nudi mogućnost da iz Bosne i Hercegovine rade za strane kompanije. Tako zarađuju znatno više novca bez odlaska u neku drugu zemlju.

PROČITAJTE I:   Općina Centar ne ruši objekat: "Vila Braun" će imati rezidencijalni karakter

Inače, outsourcing podrazumijeva prepuštanje dijela poslovnih aktivnosti, koje nisu od suštinske važnosti za poslovanje kompanije, vanjskom partneru, a najčešće je riječ o procesima koji su radno intenzivni. Outsourcing proces obično se dešava na relaciji iz zemlje sa visokim dohotkom ka zemlji sa niskim dohotkom. Dakle prema zemlji u kojoj su satnice mnogo niže, a samim tim i cijena finalnog proizvoda/ usluge.Izvor: www.akta.ba

Zadnje objavljeno