Humanost

Pomozi.ba u 2021. godini donirali 3,8 miliona KM za potrebe liječenja

Humanitarna neprofitna organizacija Pomozi.ba tokom 2021. godine donirala je 3,8 miliona KM u svrhu liječenja oboljelih građana Bosne i Hercegovine, a od tog iznosa samo tokom decembra donirano je oko 600.000 KM.

U odnosu na 2020. godinu kada su donirali 1,8 miliona KM, u 2021. godini primjetno je povećanje od dva miliona KM, a došlo je i do povećanja broja upita, te su u 2021. godini dobili oko 1.000 zahtjeva za pomoć u liječenju.

– Kako nismo u stanju pokretati toliko apela za pomoć, osnovali smo trajni Fond za liječenja kojim prikupljamo sredstva na više načina. Jedan od načina je trajni humanitarni broj 17021, drugi način je naš projekat “Najbolji obrok u mjesecu”, a donacije su moguće i putem web kampanje Udruženja Pomozi.ba – kazali su iz tog udruženja.

Često imaju zahtjeve za pomoć gdje ljudi s jedne strane ne žele da im se apel javno objavi kada, primjera radi, roditelji ne žele izložiti dijete, a potrebna su im velika finansijska sredstva. S druge strane, jako je teško prikupiti ta finansijska sredstva, ukoliko apel nije javno objavljen.

Zato je važno bilo osnovati trajni fond za prikupljanje sredstava, kako bi mogli pomoći što većem broju oboljelih bh. građana, a iz ove organizacije zahvaljuju svima koji su ih na bilo koji način podržavali prethodnih godina i donirali u svrhu liječenja.

Zadnje objavljeno