Politika

Posjeta Bosansko-podrinjskom kantonu

DOM NARODA PARLAMENTA FBiH Klub delegata bošnjačkog naroda – SAOPĆENJE ZA MEDIJE

Posjeta Bosansko-podrinjskom kantonu
PODRŠKA ZA HEROJSKI BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON GORAŽDE

Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak i Senad Čeljo u sklopu radno-parlamentarnih aktivnosti posjetili su sjedište Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) u Goraždu.

Tokom susreta sa premijerkom BPK-a Aidom Obuća, predsjedavajućom Skupštine BPK-a Aidom Sirbubalo i zamjenikom Edimom Fejzićem razgovarali su o potrebi jačanja institucionalne saradnje, pravednijoj raspodjeli javnih prihoda kojim bi se osigurala trajna finansijska stabilnost svih kantona u Federaciji BiH, zatim osiguranju grant-sredstava budžetima općina i kantona iz budžeta Federacije BiH za 2022.godinu. Delagacija Doma naroda je dala podršku nastavku izgradnje tunela Hranjen koji bi značajno skratio i olakšao putnu komunikaciju podrinjske regije sa glavnim gradom Sarajevom.

Delegati Jasmin Duvnjak i Senad Čeljo obišli su i JZU Kantonalna bolnica Goražde u sklopu koje se uskoro očekuje otvaranje modernog hemodijaliznog centra.

Na ovaj način, prema riječima prim.dr.Nermine Kamenica direktorice bolnice, riješit će se problemi hemodijaliznih pacijenata iz BPK koji su tri puta sedmično išli na terapiju (dijalizu) u Sarajevo.

U ovaj projekat Vlada BPK Goražde je uložila 823.860 KM, a putem donacija osigurana je medicinska oprema u vrijednosti od 500.000 KM.

Predsjednik Kluba delegata bošnjačkog naroda Jasmin Duvnjak obišao je i lokalitet na kojem su započeli radovi na izgradnji crkve posvećene Blaženim Drinskim mučenicama u Goraždu.

PRESS Služba

Zadnje objavljeno