Sport

Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva za košarkašice, našem timu će odgovarati format igranja

Žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u septembru očekuje historijski nastup na Svjetskom prvenstvu, a sada su poznati i svi učesnici smotre najboljih koji će se takmičiti na ovom prvenstvu.

Posljednji dana širom svijeta su igrana četiri kvalifikaciona turnira, a sada su poznati svi učesnici među kojim su i naše sjajne košarkašice.

Na završnom turniru će igrati: Australija, Sjedinjene Američke Države, Kina, Francuska, Kanada, Srbija, Južna Koreja, Bosna i Hercegovina, Japan, Nigerija, Belgija i Rusija.

Žrijeb će biti održan 3. marta u Sydneyu, lokaciji na kojoj će se i igrati Svjetsko prvenstvo, a format takmičenja omogućit će reprezentacijama da u slučaju prvog poraza ne gube sve šanse na ovom turniru.

Ekipe će, njih 12, biti podijeljene u dvije grupe sa po šest selekcija, a po četiri prvoplasirane će se plasirati u četvrtfinale i dalje se boriti za mjesta koja eventualno vode u polufinale, zatim i utakmicu za zlatnu i bronzanu medalju.Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo za košarkašice se igra od 22. septembra do 1. oktobra.

Zadnje objavljeno