Sport

Premijer Bašić primio pirueticu Anidu Alajbegović

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić primio je danas u svom uredu devetogodišnju Anidu Alajbegović i njenu trenericu i predsjednicu Kluba ritimičke gimnastike “Pirueta” Visoko Aminu Hadžimehanović.

Alajbegović trenira ritmičku gimnastiku od svoje četvrte godine, a u klub “Pirueta” i u svoj grad Kakanj donijela je brojne medalje i pehare. Učestvovala je na turnirima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Njemačkoj i Rumuniji. Za 2018. godinu izabrana je sportsku nadu Općine Kakanj i Zeničko-dobojskog kantona. Anida je do sada osvojila više od 60 medalja i desetak pehara.

Hadžimehanović se zahvalila premijeru Bašiću i Vladi Zeničko-dobojskog kantona na podršci klubu koji egzistira osam godina Visokom i pet godina u Kaknju, a svojim dosadašnjim radom, aktivnošću i rezultatima opravdao je povjerenje mnogih takmičarki i roditelja. Organizator je osam međunarodnih turnira, brojnih kampova i učesnik na prestižnim turnirima u Ukrajini, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

PROČITAJTE I:   Liga prvaka ponovo dolazi u BiH, futsaleri Mostar SG na odličnom 15-tom mjestu u Europi

Perjanica “Piruete” je i djevojčica Melika Ždralović koja je do sada osvojila preko 100 medalja, od čega više od 50 zlatnih. U gradu Visoko nagrađivana je kao sportska nada, najuspješniji sportista po granama sporta, a dobitnica je i specijalne nagrade Grada Visoko.

Svojim talentom i vještinama je izabrana da kao reprezentativka predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu koje će se ovog mjeseca održati u Tel Avivu. Ždralović je prva ritmička gimnastičarka iz Visokog i Zeničko-dobojskog kantona u historiji koja je ispunila normu za ovo takmičenje.

PROČITAJTE I:   Zlato za Lanu Pudar na Mediteranskim igrama

Premijer Bašić je uputio čestitke djevojčicama i trenerici Hadžimehanović, rekavši da je Vlada opredijeljena da jača sport te da prepoznaje vrhunske rezultate najboljih sportskih ambasadora ovog kantona, najavivši da će pomoći i odlazak Melike Ždralović na prvenstvo u Izraelu.