BiH

Premijer Bašić upriličio prijem za studentice Pravnog fakulteta u Zenici koje su ostvarile zavidne rezultate na Svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić upriličili su prijem za dekanesu Pravnog fakulteta u Zenici prof.dr.sc. Larisu Velić i studentice takmičarskog tima ovog fakulteta koje su ostvarile zavidne rezultate na Svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže koje je održano u Beču.

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici ove godine su činili Zerina Spahić, Emina Hrnjić i Nirvana Jašarević, zajedno sa akademskim trenericama Aminom Hasanović i Medinom Šehić.

PROČITAJTE I:   Vaučeri od 200 KM za odmor u BiH uskoro će biti dostupni građanima

Premijer Bašić i ministar Kozlić uputili su čestitke studenticama i trenericama, naglasivši da je ovo izuzetno važan uspjeh Pravnog fakulteta u Zenici te dali punu podršku u daljem radu.

Naglašeno je da je Vlada u Budžetu za 2022. godinu obezbijedila dodatna sredstva za angažman asistenata na zeničkom Univerzitetu, a koji su tokom svog školovanja ostvarili zavidne rezultate i ostvarili odličan uspjeh.

PROČITAJTE I:   VIDEO+FOTO: Uoči Kurban-bajrama - Preporuke IZ u BiH, Agencije za certificiranje halal kvalitete i INZ-a u vezi klanja kurbana, zbrinjavanja mesa i otpada

Za studentice koje su učestvovale na ovom takmičenju obezbijeđena je novčana nagrada u iznosu od po 1.000,00 KM.