BiH

Reisa Kavazovića posjetili članovi Redakcije religijskog programa BHT1

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića u njegovoj kancelariji posjetili su urednik Redakcije religijskog programa BHT1 Haris Bilalović i član Redakcije novinar Amir Džidić.

S njima je sastanku prisustvovao i dr. Adis Sultanović, imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, u funkciji stručnog saradnika na reportaži „Imamsko breme“, čije snimanje BHT1 privodi kraju.

Članovi Redakcije su reisu-l-ulemu informirali o nedavno uspostavljenoj Redakciji religijskog programa na ovoj televiziji, sa njenom svrhom i ciljevima.

PROČITAJTE I:   Nastavak aktivnosti: Pogledajte kako će izgledati nova zgrada Soda So u Tuzli

Naglašeno je da je primarni cilj ovog projekta temeljitije predstavljanje religijskih iskustava u našoj zemlji, kako bi se ljudi iz različitih religijskih zajednica međusobno bolje upoznali i razumijevali.

Reisu-l-ulema je iskazao nadu da će to imati dalekosežne pozitivne implikacije na opće stanje u našoj zemlji.

„To je ona izvorna narav naše zemlje. To je ono što je Bosnu činilo Bosnom od najstarijih vremena. Ovdje to nikome nije smetalo, svi su to prihvatali kao datost. Nama su problemi te vrste uvoženi sa strane. Televizija može biti jako dobro sredstvo za oživljavanje te izvornosti i bolje upoznavanje ljudi“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

PROČITAJTE I:   U FBiH potrošačke cijene u februaru porasle 0,1 posto

Zadnje objavljeno