BiH

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio poruku vjernicima povodom Ramazanskog bajrama

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je poruku vjernicima povodom Ramazanskog bajrama, koji prema Takvimu IZ pada u ponedjeljak, 2. maja.

“Bismillahir-rahmani-rrahim. Braćo i sestre, ispostili smo evo i ovaj ramazan i trudili se biti na visini ramazana, ničim ne narušiti njegovu svetost. I bilo nam je lijepo i ugodno. Ramazanski ambijent je pun vidljivih i nevidljivih ugođaja i blagodati. Molim Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja, da se naši postupci pozitivno odraze i na žive i na umrle”, poručuje Kavazović.
Reisu-l-ulema u poruci ističe kako je Bajram praznik pun radosti te je pozvao vjernike da tu radost podijele sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama.
“Posjetite drage ljude, ali i bolesne, napuštene i usamljene i obradujte ih nečim, i ne zaboravite siromašne. Radost nije potpuna ako se ne podijeli sa nekim. Svima vama u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i svijetu čestitam nastupajuće dane Ramazanskog bajrama. Bajram šerif mubarek olsun”, kaže u bajramskoj poruci reisu-l-ulema.
Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović. Bajram-namaz će se klanjati u 6.17 sati.
PROČITAJTE I:   OBJAVLJENA PROGNOZA DO 12. JULA: Evo kad nam stižu kiša i grmljavina