Kultura

Sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa 22. marta

FOTO:ilustracija

Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom nastupit će u Sarajevu 22. marta 2023. godine u dvorani Mirza Delibašić.

Sarajevo će omiljenog Bruce Dickinsona uskoro imati priliku vidjeti u drugom svjetlu – uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Naime, projekt “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra”, jednim dijelom je repertoar grupe Deep Purple, a drugim dijelom Jon Lorda, čuvenog osnivača i klavijaturiste ovog kultnog benda.

Po prvi put predstavit će se sarajevskoj publici 22. marta 2023. u dvorani Mirza Delibašić.

Uz frontmena Iron Maidena Brucea Dickinsona na ovom će koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena; John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 muzičara Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Paul Mann.

PROČITAJTE I:   U Travniku okrugli sto „NATO i sigurnost Bosne i Hercegovine" - Bug.ba

Kao što obožavatelji već vjerojatno znaju, “Concerto for Group and Orchestra” live je album Deep Purplea i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rock muzike s punim orkestrom.

Za kompozicije je zaslužan osnivač Deep Purpela i član Whitesnakea Jon Lord, dok tekstove potpisuje pjevač Deep Purpela Ian Gillan. 2011. Lord je snimio izmijenjenu studijsku verziju Concerta For Group And Orchestra, ovoga puta pod dirigentskom palicom Paula Manna koji ga vodi nakon smrti Jona Lorda, s Bruceom Dickinsonom kao vokalom.

PROČITAJTE I:   Nedim Frljak promovira knjigu "Stihovi jedne mladosti"

Set lista na sarajevskom koncertu sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog “Concerto For Group And Orchestra”, dijelove “Sarabande” kao i neke od najvećih hitova Deep Purplea, poput “Smoke On The Water”, “Perfect Strangers”, “When A Blind Man

Cries”, “Soldier of Fortune”, ali i dvije pjesme Brucea Dickinsona. Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman.

Osim u Sarajevu u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 24.marta u Zagrebu u dvorani Dražen Petrović i 25.marta u Cankarjevom domu u Ljubljani. Spomenuta tri koncerte organizira tvrtka “Music time” iz Zagreba, na čelu s producentom Tomislavom Kašljevićem. a karte će uskoro biti dostupne u sistemu Kupikartu.ba. Prvih 500 ulaznica prodaju se po early bird cijenama.

 

klix

Izvor: rtvbpk.ba

Zadnje objavljeno