Biznis

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa donio 800 radnih mjesta

Novih 800 radnih mjesta i više od 900 popunjenih aplikacija rezultat je ovogodišnjeg „Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa“ održanog 16. oktobra 2019. godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja – Alije Izetbegovića u organizaciji Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

Sajam je u prisustvu, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Kantona Sarajevo, načelnika i privrednika, otvorio Nermin Pećanac, direktor Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

Na Sajmu je učestvovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata iz sljedećih grupacije djelatnosti: IT-a, turizma i ugostiteljstva, starih zanata, start up-ova i ostalih uslužnih i drugih djelatnosti.

PROČITAJTE I:   Bill Gates tvrdi kako nismo spremni za iduću pandemiju. Ima i prijedlog

U okviru programa Sajma u Općini Stari Grad održana je Obuka o osnovnim elementima iz Poduzetništva za 40 polaznika.

Učesnici obuke su imali priliku upoznati se sa osnavama iz poduzetništva, važnim elementima za pokretanje vlastitog biznisa kao i čuti pozitvna iskustva osoba koje su pokrenule start up biznise na osnovu korištenja podsticajnih sredstava Službe za zapošljavanje.

Potpisan je Memoranduma o saradnji između Javne ustanove „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo sa 25 obrazovnih ustanova i centara za edukaciju u sklopu programskih aktivnosti Sajma.

PROČITAJTE I:   Priča o uspjehu danas dobro poznate kompanije krenula je - od planetarnog neuspjeha

Nermin Pećanac, direktor Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo istako je da to predstavlja početak umrežavanja svih obrazovnih centara i ustanova koji svojim programima pomažu da nezaposlene osobe i druge osobe dobiju dodatna potrebna znanja i vještine tražena od strane poslodavaca, a sve u cilju brže integracije na tržište rada tražilaca posla.

akta.ba

Zadnje objavljeno