BiH

Samantha Power uputila video poruku građanima BiH

Tokom boravka u BiH razgovaraće sa stvarnim liderima, ljudima koji nisu odustali od slobode, jedinstva, prosperiteta, poručila je administratorica USAID-a i bivša diplomatkinja SAD u UN-u Samantha Power u video poruci na svom Twitter profilu. Power se prisjetila i svog boravka u BiH tokom devedesetih godina.

“Povratak u Bosnu i Hercegovinu je bio jako dirljiv za mene jer sam tu živjela i radila kao mlada ratna dopisnica u 1990-im. Danas sam ovdje kao Administrator USAID-a, nevjerovatno ponosna na programe koje smo podržavali tokom 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ponosna sam na ulaganja u ekonomske prilike, u mlade ljude u nezavisne medije, kao i u antikorupcijski rad”, rekla je Power.

PROČITAJTE I:   Za subotu 3. juna neformalna grupa građana „Park prirode Trstionica i Boriva“ zakazali protestni skup

Te prokomentarisala i planirane sastanke tokom ove posjete.

“Imat ću priliku da se tokom narednih nekoliko dana sretnem sa istinskim liderima u ovoj zemlji, ljudima koji odbijaju da odustanu od slobode, jedinstva i prosperiteta. Zaista sam uzbuđen što ću sjesti s njima i čuti njihovo mišljenje šta još možemo učiniti da podržimo stvaranje demokratske odgovornosti u Bosni. Ovo je teško vrijeme za narod ove zemlje, veoma izazovna politička dešavanja, ali i odlična prilika za mene da prenesem trajnu podršku SAD-a i američkog naroda ovom nevjerovatno važnom partnerstvu između naše dvije zemlje”, rekla je USAID-ova administratorica, prenosi N1.

PROČITAJTE I:   Mještani čiste poplavljene kuće, puteve i dvorišta

Power je za sutra najavila i susret sa tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. To će biti prvi put od uvođenja novih sankcija Miloradu Dodiku od strane SAD-a da se neki od predstavnika američke ambasade sastane sa njim.

 

Greetings from Sarajevo! pic.twitter.com/wzHJQWL2jD

Zadnje objavljeno