Sport

Seniorska kickbox reprezentacija BiH spremna za SP u Italiji

Seniorska kickbox reprezentacija Bosne i Hercegovine završava pripreme za Svjetsko prvenstvo za seniore, koje će se održati od 15. do 24. oktobra u Veneciji u Italiji.

Posljednjih dana naši reprezentativci Albert Ugrinčić i Ahmed Krnjić zajedno su trenirali i brusili formu za okršaje sa najboljim takmičarima iz cijelog svijeta. Ova dvojica odličnih boraca imaju samo riječi hvale za pripreme koje su im obezbijedili matični klubovi Kickboxing akademija Ilidža i Klub borilačkih vještina Isak iz Zenice.

Ugrinčić i Krnjić treniraju pod nadzorom trenera reprezentacije BiH Nermina Bašovića, osvajača zlatne medalje na SP 2003. godine u Francuskoj i sportiste godine BiH za 2003. godinu, i Merseda Mulića, nekadašnjeg višestrukog prvaka BiH i reprezentativca naše zemlje.

Podršku mladim borcima u treninzima i sparinzima dao je i naš proslavljeni i iskusni borac Bahrudin Mahmić.

– Urađeno je puno posla u proteklom periodu i bili smo na dosta jakim turnirima kao provjere za ovo SP. Najbitnije je da nema povreda, da su svi maksimalno spremni i s nestrpljenjem čekaju nastup na svjetskoj smotri najboljih kickboxera na svijetu. Nadamo se jednoj od medalja, što bi bio veliki uspjeh, naročito sada kada je kickbox priznat od Međunarodnog olimpijskog komiteta – kaže Nermin Bašović.

Zadnje objavljeno