BiH

Smjena sunčanih i oblačnih dana do kraja sedmice

U Bosni i Hercegovini će se i u prvoj sedmici oktobra nastaviti smjena sunčanih i oblačnih dana, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Kiša je u utorak moguća samo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine. U centralnim područjima preovladavat će oblačno, a na području Krajine pretežno sunčano vrijeme.

Sunčano uz slabu maglu u jutarnjim satima u Bosni izvjesno je u srijedu. Više oblaka i blagi porast temperature zraka prognozira se od četvrtka do subote.

PROČITAJTE I:   INZ: Važnost zaštite zdravlja muškaraca - akcija u novembru, prevencija tokom cijele godine

U nedjelju i početkom sljedeće sedmice očekuje se pretežno sunčano vrijeme sa slabom maglom u jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova.

Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varirat će od četiri stepena Celzijusova do deset u Bosni, na jugu Hercegovine do 13 stepeni. Najviše dnevne temperature između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 23 stepena.

PROČITAJTE I:   FOTO: Obuka 280 policijskih službenika iz oblasti upotrebe endoskopa i primjene operativnih procedura u borbi protiv ilegalne trgovine oružjem

U drugom dijelu sedmice temperature zraka biće veće za dva do tri stepena, navodi FHMZ BiH.

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima, od 11. oktobra na prostoru Bosne i Hercegovine moguća je kiša. Veća količina padavina moguća je u zapadnim područjima. Nestabilno vrijeme s kišom zadržat će se do 17. oktobra.