– Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje sa snijegom ili susnježicom. Slaba kiša na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni – saopćeno je.

PROČITAJTE I:   Stručnjaci savjetuju: Kako izbjeći sunčanicu i posljedice toplotnog udara

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

Prvi dan nove radne sedmice će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg. U Hercegovini povremeno malo kiše može pasti na krajnjem jugu i jugoistoku, a slab snijeg na istoku u jutarnjim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i nula, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni Celzijusevih.

U utorak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

PROČITAJTE I:   Ljeto je doba intenzivnog kupanja na bazenima– saznajte više o koristi, ali i rizicima

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U srijedu se u Bosni veći dio dana prognozira pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu do 9 stepeni Celzijusevih.