BiH

Telemach fondacija: Job Lab radionice pohađalo 262 srednjoškolca iz 85 srednjih škola u BiH

Telemach fondacija u partnerstvu sa Inkubatorom društvenih inovacija “Munja” prošle sedmice održala je šestu Job Lab radionicu za srednjoškolce iz Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Cazina, Sanskog Mosta, Velike Kladuše i Drvara.

Projekat interaktivnih radionica Job Lab do sada je obuhvatio polaznike iz 85 srednjih škola i 40 općine i grada u BiH. Implementacijom društveno-odgovornih projekata u BiH, koji u fokusu imaju mlade i razvoj njihovih vještina za tržište rada budućnosti Telemach fondacija i kompanija Telemach BH pokazuju svoju opredjeljenost da na bazi strateških partnerstava doprinose digitalizaciji bh.društva.

PROČITAJTE I:   Zatvoren put između Doboja i Stanara

“Sa sigurnošću sada možemo potvrditi da su Job lab radionice odlično prihvaćene kod mladih. Srednjoškolci su oduševljeni inovativnim pristupom načina učenja i unapređenja svojih vještina. Ponosni smo jer smo analizom utvrdili da su mladi nakon radionica probudili svoje interesovanje za volonterizam i uključivanje u rad omladinskih organizacija. Saznali smo i da su bh. srednjoškolci mišljenja da nemaju adekvatne poslovne prilike u svojim okruženjima. Tematikom radionica Job Lab naučit ćemo mlade kako da pronađu i sami kreiraju svoje prilike te se nametnu na tržištu rada”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

PROČITAJTE I:   Učenica generacije Gimnazije "Musa Ćazim Ćatić" Adna Mujkanović

Zadnje objavljeno