BiH

Telemach fondacija: Job Lab radionice pohađalo 262 srednjoškolca iz 85 srednjih škola u BiH

Telemach fondacija u partnerstvu sa Inkubatorom društvenih inovacija “Munja” prošle sedmice održala je šestu Job Lab radionicu za srednjoškolce iz Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Cazina, Sanskog Mosta, Velike Kladuše i Drvara.

Projekat interaktivnih radionica Job Lab do sada je obuhvatio polaznike iz 85 srednjih škola i 40 općine i grada u BiH. Implementacijom društveno-odgovornih projekata u BiH, koji u fokusu imaju mlade i razvoj njihovih vještina za tržište rada budućnosti Telemach fondacija i kompanija Telemach BH pokazuju svoju opredjeljenost da na bazi strateških partnerstava doprinose digitalizaciji bh.društva.

PROČITAJTE I:   VIDEO: Vlada ZDK uputila preporuku da zeničke škole prilagode nastavu vremenskim prilikama

“Sa sigurnošću sada možemo potvrditi da su Job lab radionice odlično prihvaćene kod mladih. Srednjoškolci su oduševljeni inovativnim pristupom načina učenja i unapređenja svojih vještina. Ponosni smo jer smo analizom utvrdili da su mladi nakon radionica probudili svoje interesovanje za volonterizam i uključivanje u rad omladinskih organizacija. Saznali smo i da su bh. srednjoškolci mišljenja da nemaju adekvatne poslovne prilike u svojim okruženjima. Tematikom radionica Job Lab naučit ćemo mlade kako da pronađu i sami kreiraju svoje prilike te se nametnu na tržištu rada”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

PROČITAJTE I:   VIDEO: Građani biraju - Evo kako se glasa i kako možete provjeriti gdje glasate