Humanost

Topla kuća i obuća za Wilsonove – donacija Općine Kakanj i naše Edine Vrabac

Naša Edina Vrabac, kakanjka sa ljubljanskom adresom, i ove godine nam je povjerila donaciju za osobe u potrebi. Ovaj put smo uz Edininu saglasnost odlučili kupiti toplu zimsku obuću za g.dina Wilsona iz porodice osoba u pokretu. Porodica je nastanjena u Kaknju u okviru projekta “Bosnia: Beyond the Emercency”.

Uz toplu obuću dodali smo i nešto prehrambenih namirnica te dogovorili izlet na Ponijere da barem na jedan dan porodica uživa u zimskom ambijentu i na čistom zraku.

PROČITAJTE I:   Nova akcija HD Svjetlo grada: Enidi Bezdrob potrebno 30 000 maraka za hitnu operaciju kuka u Turskoj

Općina Kakanj i općinski načelnik obezbijedili su dio ogrijeva za privremeni dom porodice Wilson. Općina je od početka uključena u projekat čiji je cilj izmjestiti barem jednu porodicu iz migrantskog kampa u iznajmljenu porodičnu kuću i podržati ponovnu porodičnu povezanost.

Projekat: Bosnia: Beyond the emergency implementira Caritas Bergamo sa drugim talijanskim partnerima, a glavni partner u BiH je NVO “Alternative” Kakanj u suradnji sa IOM i Caritas Italije – ured u BiH. Podrška lokalne zajednice važna je komponenta u projektu.

PROČITAJTE I:   Za Narcisov odlazak u Istanbul na liječenje potrebno još novcaIzvor: radiokakanj.co.ba

Zadnje objavljeno