Kultura

Treću festivalsku večer „inBoxa“ obilježili Tarik Filipović i Marta Bereš

Tarik Filipović i Marta Bereš obilježili su treću festivalsku večer sa predstavama „Ćiro“ i „One girl show“, čime je završen natjecateljski dio programa na Regionalnom festivalu monodrame „inBox“.

Sinoć je treću festivalsku večer otvorio Tarik Filipović sa svojom monodramom „Ćiro“ posvećenom Travničanu i „treneru svih trenera“ Miroslavu Blaževiću. Iako nije prvi put da s njom dolazi u travnički kraj, puno gledalište pokazalo je kako je predstava o njihovu sugrađaninu uvijek dobrodošla.

– Da se izrazim nogometnim rječnikom, svaka je ova predstava kao utakmica. Iako je u jednu ruku igram s lakoćom, svaki put moram dati sve od sebe. Posebice zato što je ljude jako teško nasmijati kvalitetno i dobro, a ova predstava je stvorena, između ostalog, upravo radi toga – komentirao je Filipović „Ćiru“ dodavši kako je za predstavu slagao kockice godinu dana te kako je sve u njoj istina.

PROČITAJTE I:   Pjer Žalica, Anila Gajević, Davor Marunović i Edib Ahmetašević članovi žirija 15. OFF-a – RTV BPK

Nakon „Ćire“ na sceni je uslijedila „One girl show“, monodrama u izvedbi Marte Bereš.

– Predstava nije bazirana samo na istinitim događajima iz mog života, nego i na mojim lažima. Ovu sam predstavu odigrala već gotovo devedeset puta tijekom čega je bilo najrazličitijih reakcija – od odlaska publike na pola do situacija u kojima se gledatelji vraćaju predstavi po deseti put – osvrnula se Bereš.

PROČITAJTE I:   Ilma Karahmet maestralno otpjevala hit Olivera Dragojevića i pokupila sve pohvale: Rasplakala si me - Bug.ba

Osim sinoćnjih predstava, na festivalskom se programu našlo i interaktivno predavanje predsjednice žirija prof. dr. sc. Sanje Nikčević „Istine i laži o kanonu“. Večeras će pak uslijediti proglašenje pobjednika, ali i monodrama „Prekvalifikovana“ Sanele Krsmanović koja će u revijalnom tonu i zatvoriti prvo izdanje Regionalnog festivala monodrame „inBox“.

Zadnje objavljeno