Biznis

U BiH blokirana 96.702 računa poslovnih subjekata

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je  ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima  u Jedinstvenom registru računa CBBiH  navedeno je da su u BiH, do početka februara,  blokirana ukupno  96.702 računa poslovnih subjekata te da 52.437  firmi ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na izvještaj iz prethodnog mjeseca, broj blokiranih  računa poslovnih subjekata povećan  je za 288 (u prethodnom izvještaju 96.414) , dok je broj firmi koje imaju blokiran bar jedan račun, također, povećan i to za 187 (prethodni izvještaj 52.250).

PROČITAJTE I:   Glovo stiže u još jedan bh. grad, deveti po redu

U novom izvještaju, koji sadrži 3.876 stranica (13 više nego prethodni), pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

PROČITAJTE I:   „AS“ zapošljava na poziciji manager prodaje

link za spisak

Zadnje objavljeno