Kultura

U KSC Bugojno HIT KOMEDIJA “DRŽAVNI LOPOV” – Jedna od najgledanija komedija u BiH!

U četvrtak, 26.01. u Maloj sali KSC Bugojno u 20,00 sati biće izvedena kultna predstava “Državni lopov”.

Komedija “Državni lopov” je jedna od najstarijih živih predstava u BiH. Premijera je bila 2005. godine i već punih 17 godina puni dvorane širom Bosne i Hercegovine, regije i Evrope. Predstava je odigrana više od 400 puta, a pogledalo je preko 150 000 ljudi.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov a uz to i ljubavna varalica, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Bas te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom advokata on će biti brzo pušten na slobodu jer naravno našla se neka rupa u zakonu.
Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.
Veza između Kikija i Marka je ta da ih je prevarila ista žena i da su obojica u zatvoru zbog te iste žene koju čak i vole i o kojoj sanjaju i jedan drugome pričaju sve do trenutka kad spoznaju da govore o istoj ženi. Naravno na kraju “državni lopov” bude pušten a KIKI ostaje u zatvoru, kako i sam kaže: još dvije godine ljetovanja o državnom trošku.

PROČITAJTE I:   U Travniku okrugli sto „NATO i sigurnost Bosne i Hercegovine" - Bug.ba

U predstavi igraju tri glumca: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Cijena karte je 8 KM. Rezervacija karata se može izvršiti na portirnici KSC Bugojno ili na telefon 030 509 722,Izvor: bug.ba

Zadnje objavljeno