BiH

U petak online aukcija za obnovu lektirnog fonda Osnovne škole Kaćuni

Osnovna škola Kaćuni u proteklih godinu dana realizuje niz zanimljivih aktivnosti s ciljem obnavljanja lektirnog fonda za učenike, a jedna od njih jeste online aukcija predmeta poznatih bosanskohercegovačkih sportista. Zbog epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i svijetu, aukcija će se održati online u petak, 18. februara od 18:00 sati i to na facebook stranici aukcije: https://www.facebook.com/skolakacuni.

Aukcija će se realizovati na način da će svi učesnici i zainteresovani svoje ponude postavljati u komentare objava, a rok za iste je 19:00 sati, kada će organizator, po principu najviše ponude, objaviti rezultate aukcije. Na prvoj online aukciji će se naći dres i sprinterice bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuke, sa potpisom i upisanim najboljim vremenom koje je ostvario – 1:42:51.

PROČITAJTE I:   INZ: Stiglo je ljeto, a sa njim i opasnosti za naš organizam

U sprintericama je trčao na Olimpijskim igrama u Tokiju. Također, među predmetima na aukciji će biti ponuđen i potpisan dres (AS Roma) najboljeg bosanskohercegovačkog fudbalera, Edina Džeke, dres reprezentacije Turske Emira Preldžića, kao i  potpisan dres ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Eurobasketa 2021. Sva prikupljena sredstva na aukciji bit će usmjerena u kupovinu i nabavku knjiga za potrebe školske biblioteke Osnovne škole Kaćuni.

PROČITAJTE I:   Savjeti stručnjaka: Kako izgleda pravilna prehrana ljeti

Ovo je druga aktivnost OŠ Kaćuni s ciljem obnavljanja lektirnog fonda, a tokom prve , Jedan bon – jedna knjiga, sakupljeno je preko 10 hiljada KM, za koje je kupljeno preko 700 knjiga, te je obnovljena prostorija školske biblioteke.