BiH

Udruženje „Zaboravljena djeca rata“: Panel diskusija- Da li živimo u društvu koje diskriminiše žrtve ratnih zločina?

Udruženje „Zaboravljena djeca rata“: Panel diskusija- Da li živimo u društvu koje diskriminiše žrtve ratnih zločina?- Udruženje „Zaboravljena djeca rata“ u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini realizuje projekat „Živi spomenici“.

Dvadeset mladih osoba, u narednih mjeseca dana realizovati će pet mirovnih akcija u pet gradova BiH. Mirovne akcije će obuhvatiti Tuzlanski kanton – Kalesija, Gradačac i Srebrenik, Gornji i Donji Vakuf, Bratunac, Zenicu i Stolac. Cilj mirovnih akcija je pružanje mogućnosti mladim osobama da kroz svoje lokalne zajednice ispričaju priče, uljepšaju, osvježe i unaprijede sredine iz kojih dolaze i u kojima žive. Ovo je način da se čuju glasovi mladih, koji će kroz akcije poslati poruke mira i pokrenuti promjene u društvu.

PROČITAJTE I:   Federacija Bosne i Hercegovine dobija nove slobodne zone?

Prva mirovna akcija je panel diskusija „Da li živimo u društvu koje diskriminiše žrtve ratnih zločina“ koju će nam predstaviti debatni klub studenata Pravnog fakulteta iz Zenice. Panel diskusija će se održati u utorak, 11.05. u prostorijama RadiYO Active, na adresi Maršala Tita 22sa početkom u 10:00 sati.

Govornici na panel diskusiji su: Dipl.iur. Ajša Lukovićprofesorica; Ajna Jusić, predsjednica Udruženja „Zaboravljena djeca rata“; Emina Hodžić, studentica Pravnog fakulteta; Harun Mulić, moderator debate.

PROČITAJTE I:   Sarajevska filharmonija 100. rođendan slavi uz solistu Stefana Milenkovića

 

 

Objavljivanje ovog saopštenje za medije (dijelom) finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.”

Zadnje objavljeno