BiH

UNDP – 950.000 dolara bespovratnih sredstava MEG projekta za osam najboljih partnerskih jedinica, među njima i općina Žepče – Žepče Portal

Na osnovu napretka u oblasti dobre uprave i zaštite okoliša, ostvarenog u okviru Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG) tijekom proteklih 12 mjeseci, osam jedinica lokalne samouprave ostvarilo je pravo na financijsku podršku za realizaciju svojih infrastrukturnih projekata iz oblasti okoliša, u ukupnom iznosu od 950.000 dolara.

Od partnerskih jedinica lokalne samouprave, koje su sudjelovale i u prvoj fazi MEG projekta, pravo na korištenje bespovratnih sredstava ostvarili su Prnjavor, Žepče i Prijedor. Osim njih pravo na korištenje bespovratnih sredstava ostvarili su Ilijaš, Laktaši, Šamac, Trebinje i Orašje kao partnerske JLS koje su se pridružile MEG projektu u drugoj fazi.

PROČITAJTE I:   Kopice: Maglajlija (21) ukrao drva, pa mu ih policija oduzela

Naime, u proteklih godinu dana MEG projekt pružao je intenzivnu tehničku podršku partnerskim lokalnim samoupravama u oblasti jačanja dobre uprave i zaštite okoliša. Nakon nezavisne evaluacije, utvrđena je rang lista MEG partnerskih lokalnih samouprava koje su ostvarile najveći progres po navedenim indikatorima. Evaluacija postignutog napretka je provedena u skladu s Metodologijom za dodjelu financijske podrške temeljene na rezultatima za partnerske jedinice lokalne samouprave, razvijenom u sklopu MEG projekta i u potpunosti je bazirana na dokazima.

PROČITAJTE I:   Specijalista pedijatar od sada ordinira i subotom u Stacionaru Doma zdravlja – Žepče Portal

Tih osam lokalnih samouprava su svojim radom i zalaganjem ostvarile pravo na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, koja se mogu koristiti za implementaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata iz oblasti okoliša, definiranih u njihovim razvojnim strategijama.

  • Druga faza Projekta općinskog okolišnog upravljanja se trenutno implementira u 31 jedinici lokalne samouprave, a projekt zajednički financiraju Vlada Švicarske, Švedska i Vlada Češke Republike, kao i Europska unija, dok ga provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz UNDP-a.

Izvor: zepce.live

Zadnje objavljeno