Biznis

Uspostavljena dugo očekivana aviolinija Sarajevo – London

Uspostavljena dugo očekivana aviolinija Sarajevo – London- Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, danas je uspostavila letove na relaciji Sarajevo – London.

Letovi između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Međunarodnog aerodroma London Luton odvijat će se dvaput sedmično – utorkom i subotom.

Povezivanje Wizzove sarajevske baze s Londonom dočekano je s velikom radošću, a kompanija je još jednom potvrdila svoju posvećenost ponudi ultra niskih cijena karata i sigurnih letova svim putnicima do željenih odredišta.

Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, je poručila: “Oduševljeni smo što možemo s našim putnicima iz Bosne i Hercegovine, kao i onima koji žele posjetiti tu zemlju, podijeliti sjajne vijesti o novim mogućnostima putovanja. Povezivanjem Sarajeva s Londonom Wizz Air potvrđuje da osluškuje potrebe tržišta, a kako krećemo u ljetnu sezonu putovanja, nastavljamo pružati nove opcije. Naši moderni avioni, kao i naše pojačane zaštitne mjere, osigurat će najbolje moguće uslove za putnike uz najmanji utjecaj na okoliš. Dobro nam došli!”

PROČITAJTE I:   Ekonomsko osnaživanje žena žrtava nasilja

Alan Bajić, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, istakao je: “Raduje nas što je aviokompanija Wizz Air od danas direktnom avionskom linijom povezala Sarajevo sa Londonom, najvećim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, koji je ujedno najveće kulturno i ekonomsko središte Velike Britanije. Vjerujemo da će ova dugo očekivana destinacija obradovati naše putnike, kojima je sada direktna aviolinija za London dostupna po pristupačnim cijenama.”

PROČITAJTE I:   Vlada ZDK odobrila 1,1 miliona KM podrške razvoju konkurentnosti privrede

, a karte su dostupne na web stranici wizzair.com i mobilnoj aplikaciji aviokompanije, kao i na šalteru prodaje karata na Međunarodnom aerodromu Sarajevo https://lnkd.in/ev9_9nsg te online putem web stranice www.sia.ba po cijenama već od 17,99 GBP / 38,99 BAM**.

Za mirno putovanje u ovom neizvjesnom vremenu, putnici mogu s povjerenjem rezervisati karte zahvaljujući WIZZ Flexu. Uz WIZZ Flex, putnici mogu otkazati svoj let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i potom će im 100% cijene karte odmah biti nadoknađeno u vidu Wizz kredita, saopćeno je iz kompanije.