Showbiz

Večeras počinje 7. VIVA film festival

Večeras počinje 7. VIVA film festival- Projekcije turističkih filmova u dvadeset gradova BiH.

Centralna manifestacija otvaranja 7. Viva film festivala, međunarodnog festivala religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkometražnog filma bit će održana u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu 22.09.2021. godine sa početkom od 19.00 h.

Nakon svečane ceremonije otvaranja bit će održana premijera dokumentarno-igranog filma Vučedolska jarebica, autora Darka Puharića iz Hrvatske, a poslije premijere prikazane projekcije turističkih filmova. Ove godine u kategoriji turistički film možete pogledati 11 filmskih ostvarenja koja dolaze iz isto toliko zemalja svijeta. Najboljim turističkim filmovima bit će dodjeljena zlatna, srebrena i bronzana klapa.

Viva film festival, pod sloganom: JEDAN FESTIVAL SVI GRADOVI, održava se od 22. do 26. septembra u 20 gradova u BiH:  u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Mostaru, Prijedoru, Bijeljini, Visokom, Ljubuškom, Bihaću, Lukavcu, Kladnju, Goraždu, Višegradu, Orašju, Vitezu, Bosanskom Petrovcu, Prnjavoru, Jajcu, Konjicu i Livnu.

 

Svečano otvaranje Festivala, kao i projekcije filmova iz kategorije turistički film bit će dostupne online od 19.00 h na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest.

Zadnje objavljeno