Showbiz

VIDEO: Mladi bh muzičar Haris Budimlić predstavio singl „Rob samo jedne“

VIDEO: Mladi bh muzičar Haris Budimlić predstavio singl „Rob samo jedne“. Haris Budmilić mladi je bosanskohercegovački muzičar. Rođen krajem devedestih u Sanskom Mostu, svoje je  muzičko  putovanje započeo  još u ranom djetinjistvu. Danas živi u Kanu u Francuskoj i ima završene studije etnologije i muzikologije. Svoju muzičku karijeru gradi tiho i nenametljivo, sa željom da publika prepozna emociju koju donosi.

U prvim danima maja publici je predstavio singl „Rob samo jedne“, za koju je tekst i muziku napisao Admir Budimlić, muzičar sa dugogodišnjim iskustvom.

Pjesmu „Rob samo jedne“ aražmanski je uobličio Kiki Lesendrić, uz podršku Leotine Vukomanović, a rad na ovom singlu samo je početak dugoročnije muzičke saradnje, mladog Budimlića i iskusnog Lesendrića.

„Ovo je pjesma u koju je najprije uloženo mnogo ljubavi, pa bi mi bilo drago ako nađe svoj put do publike. Imao sam izuzetno zadovoljstvo da radim sa jednom od najvećih ex yu zvijezda i to je za mene veliko iskustvo. Radujemo što već radimo dalje, sa željom da stvorimo muziku koja će trajati“ – istakao je Haris Budimilić.

Novi singl, na kojem se već užurbano radi, donijeće novu energiju, a do tada autorski tim okupljen oko Harisa Budimlića ima želju da publika upozna ovog mladog Bosanca sa francuskom adresom. Haris  trenutno završava i studije grafičkog dizajnera u Parizu, bavi se animacijom, a sarađuje i sa poznatim bh režiserom Harisom Dubicom.

Zadnje objavljeno