BiH

Vlada ZDK podržava rad kantonalnog Nogometnog saveza

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić primili su danas delegaciju Nogometnog saveza (NS) ZDK-a koju su činili predsjednik Muris Jabandžić, član Izvršnog odbor Emir Zaimović i sekretar Safija Mahmić, a ragovarano je o funkcionisanju i radu NS ZDK.

Jabandžić se zahvalio Vladi ZDK-a na dosadašnjoj podršci krovnoj kući nogometa u ovom kantonu, koja okuplja 32 kluba sa 4.200 igrača registrovanih u sistemu takmičenja, a od čega je 11 klubova koji nastupaju u seniorskim kategorijama.

PROČITAJTE I:   Bingo spasio još jednu firmu: Iz stečaja do milionskih prihoda

Najavio je da će težište rukovodstva NS ZDK, koje je imenovano početkom prošle godine, biti na omladinskim selekcijama.

Zatražio je od Vlade i resornog ministarstva da sagledaju mogućnosti da i ove godine budu pokrovitelji takmičenja iz kalendara NS ZDK, među kojima je i KUP regija.

Premijer Bašić je rekao da je podrška sportu i uključivanja mladih jedna od ključnih politika ove vlade, koja je za podršku sportu u ovogodišnjem budžetu planirala 800.000 KM, što je za 50.000 KM više u odnosu na prethodnu godinu, a sredstva se dodjeljuju putem javnog poziva.

PROČITAJTE I:   Direktor "Banje Dvorovi" osumnjičen da je Grad Bijeljinu oštetio za 300.000 KM

Ministar Kozlić je rekao da ovo ministarstvo plaća kotizacije za takmičenje svih sportskih klubova te da je podrška omladinskim pogonima u fokusu Strategije razvoja sporta za period 2020. – 2024. godina.

Zadnje objavljeno