BiH

Volkswagen ID.4 izabran za Svjetski automobil 2021. godine

Žiri koji su sačinjavala 93 automobilska novinara iz cijelog svijeta odlučio je da prestižnu nagradu ove godine dodijeli Volkswagenovom elektropokretanom modelu ID.4.

Među tri modela koji su ušli u finalni izbor za ovogodišnji izbor Svjetskog automobila godine najviše glasova žirija koji su sačinjavala 93 automobilska novinara iz cijelog svijeta osvojio je Volkswagenov elektropokretan crossover ID.4 čije baterije (prema WLTP normama) osiguravaju prelazak 522 kilometra.

PROČITAJTE I:   Pripadnici Turske vojne misije u posjeti općinskom načelniku – Žepče Portal

Za kvalifikovanje u konkurenciju za izbor Svjetskog automobila godine automobilski proizvođači moraju imati model koji se na barem dva kontinenta prodaje minimalno godinu dana, a nagrade u ostale četiri kategorije kući su odnijeli Porsche, Mercedes-Benz, Honda i Land Rover.

Porsche 911 Turbo osvojio je najviše glasova u kategoriji automobila visokih performansi. Mercedesova S-Klasa pobjedu je odnijela u kategoriji luksuznih modela. Honda e izabrana je u kategoriji gradskih modela, a prvu nagradu za dizajnerska rješenja osvojio je Land Rover Defender.

PROČITAJTE I:   Utvrđen konačan plan raspodjele sredstava za finansiranje sporta – RTV BPK

Izbor za Svjetski automobil godine održava se od 2005. godine u kojoj je prestižnu nagradu odnio Audi A6.

Zadnje objavljeno