BiH

Wizz Air Abu Dhabi od oktobra počinje povezivati Abu Dhabi i Sarajevo: Prodaja aviokarata počinje danas

Wizz Air Abu Dhabi, nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, širi svoju mrežu letova na dvije nove destinacije – Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Tiranu (Albanija).

Ukupni broj letova aviokompanije pokrenute ove godine time će se popeti na 31. Letovi Abu Dhabi-Tirana počinju 11. septembra i odvijat će se utorkom i subotom, a Abu Dhabi-Sarajevo od 3. oktobra 2021. godine srijedom i nedjeljom. Karte su u prodaji na wizzair.com i putem mobilne aplikacije aviokompanije (također dostupne na arapskom). Cijene se kreću od 179 dirhama (oko 80 KM)*.

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, je otporan grad prožet kulturom i historijskim značajem, tako da je prirodno postao stjecište religije i kuhinje. Posjetioci mogu upijati njegovu gradsku atmosferu istražujući brojne uličice i trgovine. Živahna prijestolnica Albanije – Tirana uživa u blagoj mediteranskoj klimi, a smještena je pored prostranih i prekrasnih planina. Grad sa burnom prošlošću sada odiše kulturom, historijom i arhitekturom koja će zaslijepiti posjetioce.

PROČITAJTE I:   Federacija Bosne i Hercegovine dobija nove slobodne zone?

Kees Van Schaick, generalni direktor Wizz Air Abu Dhabija, rekao je: “Nastavljamo svojoj mreži dodavati raznoliku i eklektičnu mješavinu odredišta kako bismo osigurali privlačne opcije putovanja za sve. Tirana i Sarajevo su fascinantne destinacije bogate kulturom i obje smještene usred impresivnih planinskih krajolika. Kada smo pokrenuli letove početkom 2021. godine, obavezali smo se na brzo širenje mreže, kao i pružanje održivih i veoma niskih cijena karata, kako za stanovnike UAE-a, tako i za turiste. Sa 31 rutom koja je sada na našem spisku, nastavljamo ispunjavati ovo obećanje i radujemo se što ćemo dočekati još više putnika u našim avionima”.

Wizz Air Abu Dhabi ima najmlađu flotu sačinjenu od četiri potpuno nova, najmodernija aviona Airbus A321neo, koja nudi najniže sagorijevanje goriva, emisije i buku.

Ova aviokompanija je uvela novu eru sanitarnih putovanja, s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i posade. Ovdje možete pogledati novi video o zdravlju i sigurnosti Wizz Aira. Svi koji putuju aviokompanijom Wizz Air Abu Dhabi bit će testirani prije ukrcavanja i bit će im odobreno letenje u skladu sa smjernicama Aerodroma u Abu Dhabiju.

PROČITAJTE I:   Alphabet Group otvara kancelariju u Sarajevu

Za potpuni mir tokom ovog neizvjesnog vremena putnici mogu pouzdano rezervisati karte zahvajujući opciji WIZZ Flex. Uz ovu opciju putnici mogu otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i primiti 100% iznosa cijene karte odmah refundiranu kao aviokredit.

Ruta Dani Prodaja karata od Letovi počinju Cijene od*
Abu Dhabi – Tirana Utorak i subota 4.  avgust 2021. 11. septembar 2021. AED 179 (≈ 80 KM)
Abu Dhabi – Sarajevo Srijeda i nedjelja 4.  avgust 2021. 3. oktobar 2021. AED 179 (≈ 80 KM)

 

Zadnje objavljeno