Zanimljivosti

Wizz Air je posvećen većem zapošljavanju žena na pilotskim i liderskim pozicijama

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, slavi Međunarodni dan žena i nadolazeću Sedmicu žena u zrakoplovstvu jačajuću svoju predanost povećanju rodne razlikosti u avioindustriji, uz zalaganje da više žena zaposli na pilotskim i liderskim pozicijama.

Najnoviji podaci pokazuju da je u svijetu samo 5,1* posto pilotkinja, što unutar industrije naglašava potrebu za povećanjem raznolikosti u ulogama kojima su tradicionalno dominirali muškarci. Wizz Air danas potvrđuje svoje obećanje da će povećati broj pilotkinja kroz svoj program Cabin Crew to Flight Deck, koji podupire ambicioznu kabinsku posadu da prevlada prepreke na tom putu i to sveobuhvatnom finansijskom podrškom, kao i podrškom za potrebe putovanja i smještaja te prilagođenim rasporedom rada i studiranja.

Četrdesetomjesečni program ambicioznim članovima posade nudi priliku da svoju karijeru grade u evropskoj aviokompaniji koja se najbrže razvija i leti jednom od najmlađih i najučinkovitijih flota.

PROČITAJTE I:   Kako se pravilno hraniti tokom Ramazana

U vrijeme kada počinje Sedmica žena u zrakoplovstvu, Wizz Air obećava da će podržati napredovanje žena u karijeri u svim područjima avioindustrije, kao i da će stvoriti uravnoteženu zastupljenost spolova u odborima i na najvišim rukovodećim pozicijama.

Marion Geoffroy, glavna korporativna direktorica Wizz Aira, izjavila je: “U Wizzu znamo da nas raznolika radna snaga čini boljima, zbog čega žene Wizza slavimo ne samo danas, već i svaki dan jer one imaju vitalnu ulogu u našem poslovanju. Naša misija je inspirisati sljedeću generaciju žena u zrakoplovstvu, pružajući im priliku da započnu i grade svoju karijeru u Wizz Airu. Od kabinskog osoblja i pilota do inžinjera letačkih operacija, mehaničara i uredskog osoblja, nastavljamo podržavati osnaživanje i jednakost žena u ovoj industriji i danas potvrđujemo svoj zalog da ćemo ostvariti rodnu ravnotežu u avioindustriji.

PROČITAJTE I:   Pileća supa sa griz knedlama

*Prema istraživanju koje je provelo Međunarodno društvo zrakoplovnih pilotkinja.

 O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najbže rastuća niskotarifna aviokompanija u Evropi čija flota sastoji od 136 Airbusovih aviona tipa A320 i A321. Tim posvećenih zrakoplovnih profesionalaca pruža vrhunsku uslugu i veoma nisku cijenu, što Wizz Airu daje prednost od 40 miliona putnika uu finansijskoj godini F20 koja je okončana 31. marta 2020. Wizz Air kotira na Londonskoj berzi pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno proglašena za jednu od najboljih deset najsigurnijih aviokompanija na svijetu od airlineratings.com, jedine svjetske agencije za sigurnost i ocjenu proizvoda, a 2020. aviokompanija godine ATV, što je najzanimljivija čast koju aviokompanija ili pojedinac mogu dobiti, prepoznajući pojedince i organizacije koje su se istakle izvanrednim performansama, inovacijama i vrhunskom uslugom.

Tags

Zadnje objavljeno