Sport

Završen Telemach Sarajevo CUP

Takmičenje se tokom protekla tri dana odvijalo u dvoranama hotela Hills, KSC Skenderija i KSIRC Ilidža “Sabit Hadžić”, a danas su odigrani mečevi za plasman.

U kategoriji kadeta najbolja je ekipa Sparsa, koja je u finalu savladala Koš sa 95:88. U kadetima MVP Telemach igrač je Filip Jović iz OKK Spars, a najperspektivniji kosarkas je iz KK Podgorica Aleksa Janičić.

Kod kadetkinja trofej je osvojilo Primorje nakon trijumfa nad Play Offom u finalu 63:44. MVP Telemach igrač je Bojana Radnjić (ŽKK Primorje), a najperspektivnija košarkašica              Milica Dragičević (ŽKK Banovići).

Akademija Mrav iz zagreba je najbolja u kategoriji pionira, savladala je čačansku Mladost u finalu sa 66:56. MVP Telemach igrač je Stipe Obradović (Akademija Mrav Zagreb), a najperspektivniji igrač Andrej Bjelić (KK Mladost Čačak).

Međunarodni košarkaški turnir “Telemach Sarajevo Cup” okončan je danas.

Za indivudalne nagrade pored plaketa uručeni su i pokloni ispred kompanije Salteks. Nagrade su uručili Admir Prašović, Davor Radović ispred organizacionog odbora, kao i Dejan Radović kao organizator turnira, a ispred generalnog sponzora kompanije Telemach menadžer za odnose s javnošću i internu komunikaciju Edina Kurić-Zorlak.

Ispred organizacije se zahvaljujemo našim sponzorima i pokroviteljima – generalnom sponzoru turnira kompaniji Telemach, pokroviteljima turnira Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Kantonu Sarajevo, sponzorima turnira Bosnalijek, Argeta, Cedevita, Lupriv, Disti, Automatic Servis, Leda voda te medijskim partnerima Sport klub, N1, Nova BH, Antena Sarajevo, Klix, Sport Centar i wbasket.ba.

Zadnje objavljeno