Zmajevima će ovo biti prilika da eventualnom pobjedom naprave novi karak ka baražu za Mundijal, s obzirom na to da je teško očekivati da Frnacuzi ispuste prvo mjesto.

Bh. selektor Ivaylo Petev je optimista i vjeruje da njegovi izabranici mogu neporaženi napustiti Lviv, posebno nakon sjajnog izdanja i trijumfa protiv Kazahstana.

– Imamo više igrača na raspolaganju u odnosu na meč u Kazahstanu. Bitno je da sutra izađemo kao ekipa i da odigramo dobru utakmicu. Pokušat ćemo da uzmemo jedan ili tri boda – kazao je Petev, dodavši:

– Što se tiče igre uvijek može bolje. Kao ekipa možemo još bolje. Jako mi je drago što imamo harmoniju. Svi ginu jedan za drugog. Što se tiče kvaliteta vjerujem da možemo biti sve bolje u svakoj narednoj utakmici.

Upoznat je Petev sa činjenicom da Ukrajinci nikada nisu izgubili u Lvivu.

– Znam šta znači ovaj stadion za Ukrajinu, ali nadam se da ćemo sutra srušiti statistiku. Bit će teška i zanimljiva utakmica. Sve ovisi o nama, kako ćemo mi izgledati na terenu – kazao je Petev, dodavši da će tražiti maksimalnu ozbiljnost od svojih izabranika:

– Moramo izaći na teren i odigrati što najbolje znamo. Sutra ćemo učiniti sve da izađemo na teren i da pobijedimo. Ne zanima me prekosutra. Da pobijedimo sutra pa ćemo onda razmišljati o prekosutra.

Govorio je i o Ukrajincima, odnosno bivšem selektoru Ševčenku i aktuelnom Petrakovu.

– Nije korektno da komentarišem jednog i drugog trenera. Ševčenko odradio sjajan posao, sklopio je sjajnu ekipu i plasman na EP nije slučaj. Što se tiče sadašnjeg trenera znam da je osvojio SP sa juniorima. Ne bih da komentarišem ko je bolji od njih dvojice.

Dosta raspoložen bio je i Edin Džeko, kapiten Zmajeva.

– Sigurno poslije pobjede u Kazahstana šanse su nam bolje, ali ove zadnje tri utakkmice će biti ključne. Definitivno, ova sutrašnja utakmica je do sada najbitnija. Mi smo ekipa kojoj fali dosta bitnih igrača, ali smo pokazali i u Kazahstanu da imamo kvalitet i da zajedničkom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. Ako se budemo držali zajedno imamo dobre šanse.

Ima utakmica kada imaš više ili manje šansi. Ne razmišljam šta je bilo protiv Kazahstana. Najbitnije je kako odigra ekipa. Najsretniji bi bio da Smajo (Prevljak, op.a) zabije dva i da dobijemo 2:0 – kazao je Džeko.

Govorio je i svom idolu iz mlađih dana Andreju Ševčenku.

– Iskreno, bilo je iznenađenje da nije selektor Ukrajine. Sada imaju novog trenera, pokazali su u Finskoj zašto su kandidati za drugo mjesto. Ne bih izdvajao neke igrače, znam ih skoro sve. U Finskoj su pokazali da

Meč u Lvivu igra se od 20.45 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH.