Showbiz

Semir Cerić Koke “Kafanicom” je pokorio Balkan, sada je vrijeme za nasljednicu ovog velikog hita

Ljudi na Balkanu već godinama ne mogu zamisliti vjenčanje, rođendane i druge proslave bez pjesama Semira Cerića Koketa.

Popularni pjevač narodne muzike vlasnik je brojnih hitova narodne muzike. „Sanja“, „Aida“, „Život me je prevario“, „Nek ti bude kao meni“, „Treba vremena“, „Glumica”,  “Nevjernica”, “Treba vremena”, “Robinja ili kraljica”, “Vjerovala, bolovala”, “Kad te neko spomene”,  “Kraj Priče”, “Moja dobra vilo”, samo su neke od njegovih neprolaznih pjesama.

Posljednji u nizu velikih hitova je „Kafanica“, koja na nekoliko kanala na YouTubeu ima 30 miliona pregleda. Za vjernu publiku Koke je sada pripremio pjesmu od koje ima velika očekivanja i u kojoj, između ostalog, pjeva „Jer je život kao sat i nikad ne znaš kad će stat“. Ona će biti objavljena do kraja ove ili u januaru naredne godine.

– Riječ je o pjesmi „Kapetan moje duše“. Tekst i muzika su moje djelo, a aranžman su uradili vrhunski majstori Suad Jukić Šule, Anto Filipović i Haris Kaltak. Ovu pjesmu sam i ranije snimio, ali sada izgleda potpuno drugačije i mislim da će biti nasljednica „Kafanice“. Kada sam snimao „Kafanicu“, znao sam da će biti dobra, ali, iskren da budem, nisam mislio da će biti megahit. U to vrijeme Halid Bešlić je objavio „Ja bez tebe ne mogu da živim“ i bila je velika konkurencija, a na kraju je, prema svemu sudeći, „Kafanica“ pobijedila. Polako se sa svojim bendom, koji čine Adi Kahvić Šobe, Milenko Bujdo, Ramo Pobrić i Elvis Bećar spremam za Ameriku, gdje ćemo održati šest koncerata. Tu je i dragi kolega Adnan Kuka koji sedam-osam godina nastupa sa mnom – kaže Semir Cerić Koke koji dodaje da će za Novu godinu nastupiti u Phoenixu i da je za organizaciju zadužen Adem Heco.

Zadnje objavljeno