Showbiz

Veliki povratak Olje Bajrami, uz novi album i novog menadžera

Nakon višegodišnje pauze Olja Bajrami objavit će novi album. Pjevačica rođena u Doboju poznato je ime ljubiteljima narodne muzike, a u subotu će publici pokloniti četiri pjesme i spota sa novog albuma koji se zove „Srce čelika“.

„Dijagnoza“, „Vodi ga“, „Mala lomi“, „Mlada i luda“ nazivi su novih pjesama koje će sigurno vrlo brzo naći put do ljubitelja narodne muzike i pjevat će se širom Balkana i Evrope.

– Na neki način ovo je moj veliki povratak. Nekoliko godina sam napravila pauzu u objavljivanju pjesama, medijski nisam bila prisutna i samo sam nastupala. Došlo je vrijeme za novu Olju Bajrami i povratak na velika vrata. Okupila sam odličnu ekipu saradnika. Moje nove pjesme potpisuju Saša Lazić, Jelena Trifunović, Goran Ratković Rale, Šejla Zornić, Belma Sakić i mnogi drugi. Imam svog favorita, ali sačekat ću da publika izabere pa da vidim jesam li bila u pravu – kaže Olja Bajrami.

Bajrami je prve nastupe imala u Tuzli. Određeno vrijeme je nastupala sa Janom i Halidom Muslimovićem, a svoju prvu pjesmu „Pola Balkana“ objavila je 2012. godine. Tekst, muziku i aranžman ove pjesme, koja je ubrzo postala hit, potpisuju Saša Lazić i Damir Handanović. U nastavku uspješne karijere snimila je dvadesetak pjesama, među kojima i nekoliko dueta.

– Muzika i pjesma su moj život. Sigurno da sam mogla napraviti više u karijeri, ali nikad nije kasno. Dolazi moje vrijeme. Posložila sam sve stvari u životu i karijeri i sada idem maksimalno da napravim mnogo više. U tome mi je velika podrška najbolji prijatelj, hitmejker Saša Lazić. Tu je i moj novi menadžer Ivan iz Švicarske koji je na estradi poznat po nadimku Garo. Njega sam upoznala preko dragog kolege Anida Ćušića. Jednostavno, kada sam se odlučila za korak naprijed znala sam da mi je potreban menadžer koji će biti uz mene. Garo je čovjek koji vidi veliki potencijal u meni i kojeg svi na estradi vole i poštuju. Ivan se zauzima za svog pjevača ozbiljno i otvara mnoga vrata. Uz dobrog menadžera, dobru pjesmu i kvalitetan rad uspjeh je neminovan – zaključuje Olja Bajrami koja posljednjih godina živi na relaciji Tuzla – Novi Sad.

Zadnje objavljeno